• FOREVER LIVING-ALOEVERA OF AMERICA

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • LADANG ALOEVERA FOREVER LIVING

    Aloevera of America group syarikat Forver Living memiliki ladang terbesar dunia dan memperosesnya sendiri untuk keseluruh 150 negara dunia.

  • IBU PEJABAT FOREVER LIVING INC

    Ibu pejabat di Scottdale, Arizona dan beberapa buah bangunan ibu pejabat Forever Global di serata dunia.Forever memiliki bangunan diseluruh dunia yang dimiliki sendiri di-150 negara seluruh dunia dan semakin berkembang maju

  • ANDA MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN

    Dengan program Clean-9, FIT-15 dan beberapa program pegurusan berat bandan bersama-sama Forever Living pastinya anda dan rakan-rakan ingin memulakan hari baru bersama pendapatan tambahan yang sangat berbaloi-baloi hubungi 0192830717

  • MILIKI PERCUTIAN MEWAH TARAF 5 BINTANG

    Setiap tahun Forever memperkenalkan percutian mewah diserata benua bersama-sama rakan niaga kami di seluruh negara bertemu dan berbincang tentang kehebatna bisness Forever sebab anda adalah Forever Busines Owner

HUBUNGI WA&CALL 0192830717

BACA SURAH KEKAYAAN AL WAQI'AH TIDAK AKAN TERTIMPA KEMISKINAN

بسم الله الرحمن الرحيم



Surah Al-Waqi’ah adalah surah yang ke -56 di dalam Al-Quran, terletak pada juzuk ke 27 dan terdiri dari 96 ayat. Dinamakan Al-Waqi’ah kerana di ambil dari lafal Al-Waqi’ah yang terdapat pada ayat pertama surah ini, yang ertinya kiamat. Di dalam surah Al-Waqi’ah ini menerangkan tentang hari kiamat, balasan yang diterima oleh orang-orang mukmin dan orang-orang kafir. Diterangkan pula penciptaan manusia, tumbuh-tumbuhan, dan api, sebagai bukti kekuasaan Allah dan adanya hari berbangkit.

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. 
(Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Ajarkanlah surah Al-Waqi’ah kepada isteri-isterimu. Kerana sesungguhnya ia adalah surah Kekayaan.” (Hadis riwayat Ibnu Ady)

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Barang siapa yang membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam maka dia tidak akan tertimpa kefakiran dan kemiskinan selamanya. Dan surah Al-Waqi’ah adalah surah kekayaan, maka bacalah ia dan ajarkan kepada anak-anakmu semua.”



Link Surah dan terjemahan http://www.surah.my/56

Di dalam surah Al-Waqi’ah terkandung beberapa khasiat, antara lain:

* Bila orang membiasakan membaca surah ini setiap malam satu kali, maka dia dijauhkan dari kemiskinan selamanya.

* Bila di baca 14 kali setiap selesai solat Asar, maka orang yang membacanya itu akan memperoleh kekayaan yang berlimpah ruah.

* Jika di baca surah ini sebanyak 41 kali dalam satu majlis (sekali duduk), insyaAllah di tunaikan segala hajatnya khususnya yang berkaitan dengan rezeki.

* Supaya menjadi orang yang kaya sentiasa bersyukur, amalkan membaca surah ini sebanyak 3 kali selepas solat subuh dan 3 kali selepas solat Isya’. InsyaAllah tidak akan berlalu masa setahun itu melainkan ia akan di jadikan seorang yang hartawan lagi dermawan.

Semoga menjadi amalan dan bermanfaat kepada semua, in sha Allah

والله أعلم
Share:

Kemenangan demi kemenangan yang dijanjikan itu dalam perjalanan hidup

Al Qur’an adalah pedoman hidup bagi umat manusia sampai akhir zaman, sampai sekarang apa yang dijanjikan Allah dalam surat Al Fath ayat 1-4 diatas masih tetap berlaku bagi orang yang beriman. Ada 8 pesan yang terkandung dlam surat Al Fath.

Sejak diturunkannya sesudah perjanjian Hudaibiyah Rasulullah telah menikmati kemenangan demi kemenangan , hingga berhasil menaklukan kota Mekah tanpa ada pertumpahan darah dan perlawanan sedikitpun  dari kaum Musyrikin Mekah. Setelah Rasulullah wafat Kemenangan demi kemenangan itu terus diraih  kaum Muslimin diseluruh dunia  hingga sekarang ini dan akan terus berlaku sampai akhir zaman. Siapa yang yakin dan percaya akan janji Allah dalam surat Al Fath itu insya Allah akan merasakan kemenangan demi kemenangan yang dijanjikan itu dalam perjalanan hidupnya.



1. Sesungguhnya Kami telah memberikan kepadamu  kemenangan yang nyata, 

2- supaya Allah memberi ampunan kepadamu terhadap dosamu yang telah lalu dan yang akan datang serta menyempurnakan nikmat-Nya atasmu dan memimpin kamu kepada jalan yang lurus, 

3- dan supaya Allah menolongmu dengan pertolongan yang kuat (banyak). 

4- Dia-lah yang telah menurunkan ketenangan ke dalam hati orang-orang mukmin supaya keimanan mereka bertambah di samping keimanan mereka (yang telah ada). Dan kepunyaan Allah-lah  tentara langit dan bumi dan adalah Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana, (AL FATH 1-4)


Hafalkan ke empat ayat tersebut, pahami artinya kemudian tadabburi dan mohon pada Allah agar diberikan semua yang dijanjikan dalam surat al Fath tersebut, insya Allah anda akan mengalami keajaiban demi keajaiban dalam hidup anda. Kemenangan demi kemenangan, sukses demi sukses akan anda raih dalam perjalanan hidup anda. Allah tidak pernah mengingkari janjiNya, apa yang dijanjikanNya pasti dipenuhi.

Tadabbur bisa dilakukan dengan mendengar atau  membaca teks, yaitu tulisan huruf Al Qur’an serta teks tadabbur. dibaca dengan tartil dan penuh penghayatan, seperti contoh pada video. Anda boleh mendownload video ini . Pada tahap awal anda hanya mendengarkan  saja usahakan hati dan fikiran anda fokus pada ayat dan baca tadabbur yang didengar. Rasakan getaran energi yang muncul didalam diri anda.

https://youtu.be/jNeHwWob-GI

Kelebihan dan manfaat yang akan anda didapat

Jika anda selalu melaksanakan tadabbur ini minimal satu kali sehari sesudah shalat subuh. Insya Allah anda akan mendapatkan beberapa manfaat sebagai berikut.


  1. Diberi kemudahan dalam menjalan berbagai usaha , bisnes atau mengembangkan karier anda. Faktor keberuntungan akan selalu mengikuti anda . Kejayaan demi kejayaan akan anda dapati tanpa mengalami banyak rintangan.
  2. Insya Allah diampuni semua dosa anda yang lalu dan yang akan datang, sehingga beban dosa itu tidak membebani anda didunia maupun diakhirat kelak. 
  3. Dihari berhisab anda akan melalui pemeriksaan dengan mudah karena telah bersih dari berbagai dosa yang pernah anda lakukan.
  4. Mendapat limpahan berbagai nikmat dan kurnia dari sisi Allah, hidup berkecukupan , terhindar dari berbagai kesialan dan kemalangan. 
  5. Dipelihara oleh Allah dari berbagai bencana dan musibah yang menyukarkan.
  6. Ditunjuki jalan yang lurus dan penuh dengan rahmat dan berkah dari sisiNya. Jalan yang biasa ditempuh para nabi, Rasul , orang saleh dan dekat pada Allah. Terhindar dari berbagai aliran dan ajaran yang menyesatkan.
  7. Mendapat pertolongan  yang dahsyat dari sisi Allah  dalam menghadapi berbagai masalah yang muncul.
  8. Diberi ketenangan dan ketentraman hati, terpelihara dari rasa kecewa, sedih, gelisah dan stres berkepanjangan.
  9. Diteguhkan Iman dan keyakinannya pada Allah, terpelihara daripada perbuatan musyrik dan mempersekutukan Allah.
  10. Ditolong Allah dengan tentara Malaikat yang ada dilangit dan bumi dalam menyelesaikan berbagai persoalan dan masalah yang dihadapi.


Demikianlah selamat mengamalkan dan mencubanya semoga Allah merahmati dan memberkahi anda semua
Share:

10 cara terhebat memotivasikan diri sendiri

As-salamualaikum semua dan selamat malam

Bagaimana meningkatkan motivasi diri.

"Orang biasa cakap motivasi tak kan bertahan lama. Mandi pun macam tu juga – sebab tu kita cadangkan ia dilakukan setiap hari” Zig Ziglar.

Satu-satunya perbezaan di antara orang biasa dan orang luar biasa dari segi motivasi adalah orang luar biasa tahu bagaimana nak uruskan kemahuan diri mereka dan bagaimana lebih kerap termotivasi dari orang biasa-biasa.


Vision Board
Adalah satu jenis koleksi gambar apa-apa perkara yang anda nak capai dalam hidup.Gambar itu ditampal pada board tersebut supaya anda boleh tengok dan visualisasi / bayangkan setiap hari. Minda kita merakam gambar keinginan tersebut dan sebab itulah Vision Board sangat berkesan dalam memotivasikan kita.

Teknik ni sangat berkesan kerana ia bantu untuk cipta keinginan kita kepada apa yang kita ingin capai impian melalui penggunaan minda. Lebih kerap anda fikir apa yang anda nak capai dalam hidup ini, lebih tinggi peluang anda capai impian itu.

Tulis Impian Anda SETIAP HARI
Jika nak berjaya, kena apply cara tulis target. Ramai dah tahu macamana nak tulis target.Tulis target anda setiap hari pada waktu pagi sebelum buat apa-apa. Hanya ambil buku nota kecil dan lakukannya setiap hari. Anda akan takjub dengan keberkesanan cara ini.

Gunakan Sistem Hadiah
Guna Hadiah untuk motivasi diri anda. Sama macam konsep naik gaji boleh motivate pekerja, begitu juga sistem hadiah untuk diri sendiri.Set dalam minda bahawa ada hadiah menanti jika anda capai target. Macam-macam cara anda boleh reward diri sendiri, ikutlah kreativiti sendiri.

Insentif Local trip dari Forver Living Product


Kisah Inspirasi Orang lain

Bacalah cerita-cerita inspirasi mereka yang sudah berjaya. Sebab tu membaca adalah penting kerana bila anda membaca cara mereka atasi cabaran dan akhirnya berjaya bina empayar sendiri. Cari video temuramah mereka di Youtube boleh juga memberi kesan.


Fokus dengan apa yang anda fikir.
Anda fikir pasal benda positif, benda positif akan datang kepada anda. Sebaliknya, jika anda fikir susahnya dan nasib anda yang teruk, minda anda akan cari jalan nak buktikan benarkah anda bernasib malang.Apa yang perlu anda buat adalah fikir apa hasil yang anda nak dapat. Bayangkan pandu kereta idaman, melancong tempat impian dan sebagainya
Share:

PROTIN UNTUK MENGAWAL BERAT BADAN, KECANTIKAN DAN SELURUH TUBUH


Pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tinggi.

Kajian oleh fitnessrxwomen, mereka mempercayai bahawa pengambilan protein oleh kaum wanita sangat signifiken bukan sahaja dengan kesihatan malahan kecantikan. Berikut adalah 10 fakta mengapa protein sangat penting kepada wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikan.

Membantu mengekalkan berat badan ideal
Melebihkan protein di dalam diet serta mengurangkan pengambilan karbohidrat membantu mengurang tisu lemak dalam tubuh. Amalan secara berterusan mampu mengekalkan berat badan ideal.

Membantu mengawal rasa lapar
Mengambil sajian tinggi protein seawal pagi seperti greek yogurt bersama buah-buahan segar akan mengaktifkan hormon untuk bertindak balas menyekat rasa lapar sepanjang hari.

Membuat anda rasa kenyang
Pengambilan makanan berprotein tinggi membantu mengawal selera dan memberi rasa kenyang yang lebih lama berbanding karbohidrat dan lemak.

Protin membantu membakar lebih banyak kalori
Berbanding diet tinggi karbohidrat, diet tinggi protin mencetuskan proses themogenesis yang lebih tinggi. Thermogenesis adalah proses di mana tubuh meningkatkan pengeluaran tenaga dan lebih protein akan memberi isyarat kepada tubuh untuk membakar lebih banyak kalori sebelum, semasa dan selepas makan.

Protein penting untuk penjagaan tulang
Jumlah protein dalam diet harian boleh memberi kesan kepada tahap kalsium dalam badan. Diet rendah protein memberi kesan kepada sistem pencernaan untuk menyerap kalsium dan secara tidak langsung keperluan kalsium badan akan diperolehi dari sistem rangka badan. Apabila ini berlaku, individu akan mengalami kehilangan kepadatan tulang.

Membantu melawan penuaan
Melalui proses penuaan seseorang akan kehilangan jisim otot dan untuk memastikan proses penuaan tidak mengganggu pertumbuhan otot maka pengambilan protein disamping senaman yang teratur amat penting.

Melindungi anda dari stress
Stress bukan sahaja memberi tekanan kepada mental malah turut membuatkan segala sistem dalaman menjadi tidak menentu serta mampu merencatkan hormon. Pengambilan lebih protein dari yang disarankan adalah bagus kerana ianya mampu mengembalikan dan memulihkan sistem tubuh badan.

Bagus untuk kulit
Kulit merupakan anggota badan yang paling terdedah kepada sinaran matahari serta sinaran uv yang boleh merosakkan kulit. Pengambilan diet yang tinggi dengan asid amino serta penggunaan pelindung matahari yang bagus mampu melindungi serta mengurangkan kesan uv. Protin juga penting untuk proses regenerasi sel kulit agar ianya sentiasa terlihat mulus, tegang dan awet muda

Bagus untuk rambut
Jika inginkan rambut lebat serta sihat maka perlulah mengambil protein yang secukupnya. Diyakini dengan pengambilan protein, masalah kegugurun serta pertumbuhan rambut yang terencat dapat diatasi.

Makan tanpa rasa bersalah kerana ianya SEDAP
Pengambilan protein yang secukupnya melalui diet seimbang amat penting bagi tubuh badan kerana pertumbuhan otot, tulang sehinggalah ke rambut amat memerlukan asid amino. Jadi jangan rasa bersalah hanya kerana anda menikmati hidangan yang mengandungi ikan daging dan sebagainya.


Pusat Pencegahan dan Kawalan Penyakit (CDC) menyatakan orang dewasa memerlukan di antara 46 sehingga 56 gram protein dalam sehari. Lelaki memerlukan lebih sedikit berbanding wanita. Institut Perubatan mensarankan keperluan protein sebanyak 10 sehingga 35 peratus daripada jumlah kalori anda. Kebanyakan kajian telah mencadangkan untuk mengambil sebanyak 1.2 gram protein sekilogram dari berat badan.

Forever Ultra-Lite membekalkan 18 asid amino penting, termasuk asid amino penting, tidak penting dan rantaian amino asid.

Kandungan terdiri daripada
Soy Protein Isolate, Fructose, Fructooligosaccharides, Dicalcium Phosphate, Natural Vanilla Flavor, Guar Gum, Aminogen®* (Patented Protease Blend), Safflower Oil, Soy Lecithin, Disodium Phosphate, Ascorbic Acid, Sucralose, D-Alpha-Tocopheryl Acetate, Biotin, Beta-Carotene, Niacinamide, Vitamin A Palmitate, Zinc Oxide, D-Calcium Pantothenate, Potassium Iodide, Vitamin D3, Pyridoxine Hydrochloride, Brewer’s Yeast, Thiamine Hydrochloride, Riboflavin, Chromium Chloride, Folic Acid, Spirulina,
Share:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BACA SURAH KEKAYAAN AL WAQI'AH TIDAK AKAN TERTIMPA KEMISKINAN

بسم الله الرحمن الرحيم Surah Al-Waqi’ah adalah surah yang ke -56 di dalam Al-Quran, terletak pada juzuk ke 27 dan terdiri dari 96 ay...

LEMBAH KELANG KLIK 60192830717

Visitors

Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers