• FOREVER LIVING-ALOEVERA OF AMERICA

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • LADANG ALOEVERA FOREVER LIVING

    Aloevera of America group syarikat Forver Living memiliki ladang terbesar dunia dan memperosesnya sendiri untuk keseluruh 150 negara dunia.

  • IBU PEJABAT FOREVER LIVING INC

    Ibu pejabat di Scottdale, Arizona dan beberapa buah bangunan ibu pejabat Forever Global di serata dunia.Forever memiliki bangunan diseluruh dunia yang dimiliki sendiri di-150 negara seluruh dunia dan semakin berkembang maju

  • ANDA MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN

    Dengan program Clean-9, FIT-15 dan beberapa program pegurusan berat bandan bersama-sama Forever Living pastinya anda dan rakan-rakan ingin memulakan hari baru bersama pendapatan tambahan yang sangat berbaloi-baloi hubungi 0192830717

  • MILIKI PERCUTIAN MEWAH TARAF 5 BINTANG

    Setiap tahun Forever memperkenalkan percutian mewah diserata benua bersama-sama rakan niaga kami di seluruh negara bertemu dan berbincang tentang kehebatna bisness Forever sebab anda adalah Forever Busines Owner

HUBUNGI WA&CALL 0192830717

HIS AND HER PACK FOREVER LIVING PRODUK

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Sel-sel dalam tubuh badan kita memerlukan pelbagai nutrien untuk berfungsi dengan sempurna. Kekurangan salah satu daripada nutrien ini akan menjejaskan kesihatan anda secara am dan fizikal.

Adalah lebih baik jika kita mengamalkan pengambilan pemakanan tambahan untuk memastikan pengambilan nutrien yang lebih lengkap. Terutama sekali bagi mereka yang mempunyai keperluan nutrien yang lebih tinggi misalannya mereka yang sedang sembuh daripada penyakit, mereka yang mudah dijangkiti penyakit, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak serta mereka yang sedang mengandung.

FOREVER HIS & HER NUTRITION PACKS direka khas untuk lelaki dan wanita masa kini.

Pek-pek ini bertujuan menyediakan pelbagai jenis nutrien untuk membantu badan kita bekerja pada tahap yang optimum, dan juga untuk membantu mengisi jurang zat makanan uang umumnya berlaku disebabkan pengambilan nutrien yang tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan pemakanan badan.

Her pack
 2 X ALOE VERA NECTAR
1 X FOREVER ROYAL  JELLY
1 X  FOREVER ABSORBENT C
1 X FOREVER ARCTIC-SEA

His pack
2 x Aloe Vera Gel
1 x Forever Bee Propolis
1 x Forever Bee Pollen
1 x Forever Arctic-Sea 
1 x Forever Absorbent-C 


Baca maklumat khasiat 

aloevera gel klik sini
Aloevera nectar klik sini
Royal jelly klik sini
Bee propolis klik sini
Bee pollen klik sini
Articsea klik sini
Absorbent C klik sini

Share:

KENAPA BISNES ATAU BERNIAGA ALOE VERA BAB 2

Bersambung semula cerita yang tertangguh minggu lalu tentang kenapa nak bisness aloe vera atau lidah buaya kan ? seperti yang telah saya ceritakan pada post yang lalu lidah bauay adalah supliment atau makanan tambahan yang telah di amalkan orang orang dahulu kala yang boleh jadi teknologi mereka juga hebat seperti kita di zaman sekarang tetapi disebabkan engkar dengan nabi dan Allah maka mereka semua diterbalikan atau di hapuskan di muka bumi ini seperti contoh kaum Ad , kaum Tasamud dan banyak lagi 

Telah di turunkan segala macam tumbuhan dan makanan untuk kegunaan seluruh manusia di bumi maka kita hendaklah bersyukur dan memafaatkan kelebihan tumbuhan yang dianugerahkan Allah. Bukti buah-buahan yang diturukan Allah dari surga seperti yang dinyatakan dalam Al-quran

Buah yang disebutkan dalam Alquran sebanyak 14 kali. 
Surah An-Nahl ayat 11 yang berbunyi :

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS. An-Nahl : 11)

Tabiat makan rakyat Malaysia sekarang ini memang buruk dan semestinya akan mengundang berbagai penyakit yang kini memang menjadi antara pembunuh tertinggi dalam Malaysia disebabkan makan sahaja seperti contoh kencing manis,sakit jantung, strok dan kanser



Oleh kerana makan ni jadi trend plak dalam Malaysia ni sebagai contoh asal ader je tempat makan sedap pegi dan mulalah menjamu bagai nak rak...terlalu ramai yang menghabiskan duit dan masa untuk makan, sedarkan kita perut adalah punca berbagai penyakit dan kita seharusnya wajib bagi kita menjaga kesihatan agar sentiasa sihat dan menjadi tauladan kepada anak-anak juga agar penyakit tidak diwarisi.


Berpunca daripada inilah maka kita atau sesiapa sahaja yang membaca post semestinya memulakan pemakanan secara sihat dan dalam masa yang sama mula menyampaikan kenapa perlunya makanan seimbang dan bernutrisi tinggi. 



Toksin datang daripada sayur-sayuran, buah dan tanaman yang di jalankan menggunakan banyak bahan kimia,racun dan sebagainya untuk menjaga dan mengawal tumbuhan tersebut. Jika ternakan pula pelbagai kaedah kimia dan sintifik telah lama digunakan untuk mempercepatkan proses tumbesaran.

Makanan tambahan yang diproses dan dijual dipasaran perlulah memiliki sijil-sijil yang diperakui bebas dari sebarang pencemaran dan ianya diuji dari pelbagai agensi sebelum memasuki sesuatu negara untuk dipasarakan.


Terdapat begitu banyak testimonie dalam dan luar negara tentang kebaikan meminum aloevera dalam mengawal dan menghalang berbagai penyakit yang kini sangat dibimbangi oleh semua orang di dunia...ANDA TAK BIMBANG KE? 

Manfaat dan kebaikan supliment untuk kita, keluarga dan masyarakat sebaiknya kita berkongsi mbukan makan sendiri, kita gelak sebab belum kena kat kita tapi kita akan kesal jika mereka yang kita sayangi tidak dapat bertemu dengan yang sepatutnya.


ANDA AKAN DATANG ADALAH PILIHAN ANDA SEKARANG. RUGI KE KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN PANDANGAN WALAUPUN MEREKA MAHU ATAU TIDAK KERANA MEREKA JUGA MEMPUNYAI PILIHAN TETAPI SUATU MASA KITA AKAN DIHARGAI OLEH MEREKA JUGA




Share:

TEKNOLOGI PENSTABILAN LIDAH BUAYA BERPATENT

Penstabilan Lidah Buaya

Ejen penstabil atau penstabil adalah bahan antioksida semulajadi yang diperoleh daripada buah-buahan dan biji-bijian, ianya ditambah dalam peratusan kecil ke gel dan penting untuk proses itu. Ejen antioksidan yang menstabilkan boleh menjadi campuran tocotrienol / tokoferol, asid rosmarinic, polifenol, atau gabungannya.

Aloe Stabilized 


Forever Living Products menghasilkan, melalui prosedur ringan dan cara semula jadi, dan menggunakan enam penstabil berikut sendiri:

  1. Asid sitrik . Dihasilkan daripada penyelesaian gula sitrus seperti limau, lemon dan orange.
  2. Kalium sorbate. Dalam bentuk semulajadi yang terdapat hanya di buah segar gunung Ash.
  3. Natrium benzoat. Dihasilkan daripada buah-buahan hutan sebagai blueberries dan buah liar yang lain.
  4. Vitamin E atau Tocopherol. Diproduksi dari minyak kuman gandum, minyak padi dan minyak sayuran lain.
  5. Xanthan Gum. Berasal dari tumbuh-tumbuhan seperti kelp.
  6. Asid askorbik . Dikenal sebagai sangat penting untuk tubuh Vitamin C.

Malah menggunakan:

  • Sorbitol, pemanis semulajadi yang diperbuat daripada jagung.
  • Fruktosa, gula buah-buahan.
  • Pemanis semulajadi dari buah betik.


Patent

Forever Living Products memegang patent proses penstabilan unik Aloe Vera, (Penerbitan Paten Nombor AS 7033620 B2), yang sentiasa dikemas kini sejak 1978. Proses ini mengikuti kaedah tertentu yang merangkumi 3 langkah

Proses ini juga dikenali sebagai proses suhu rendah atau separa pasteurisasi, kerana suhu yang dibangunkan semasa langkah-langkah kaedah tidak begitu tinggi seperti dalam pasteurisasi, dan dengan itu memastikan keberkesanan vitamin, asid amino, mineral, enzim dan lain-lain bahan yang terdapat dalam komposisi organik Aloe Vera.

Rajah di bawah menunjukkan perbandingan nutrien yang terkandung dalam gel Aloe Vera tulen, dan nutrien yang terkandung di dalam Aloe Vera gel stabil Forever Living.

Stabilized nutrient aloe vera

Perladangan

Produk-produk Forever Living Products memilik ladang di Rio Grande Valley di Southern Texas, di kawasan-kawasan di Mexico Utara dan Republik Dominika (di mana terletak ladang Aloe Vera terbesar di dunia dalam kawasan seluas 6,500 hektar), yang menghasilkan 80% pengeluaran Lidah Buaya didunia.

klik wasap.my/60192830717 untuk keterangan lanjut dan beli atau menjadi pengedar
Share:

KENAPA MENIAGA ALOEVERA FOREVER LIVING BAB 1

Assalamualaikum semua pembaca sekarang

Ya kenapa aloevera Forever Living Product, semua masyarakat melayu kenal dah tahu aloevera atau nama melayu lidah buaya kann. Ok nak cite pasal lidah buaya ni pasti ramai sangat arif yang lidah buaya ni memang bagus untuk kulit dan telah lama digunakan oleh masyarakat melayu dahulu kala sehingga kini masih ada yang menggunakanya secara traditional untuk rawatan muka dan luka..betul kann??
Jualan pasaran produk suplemen dunia 2015

Tahukah anda lidah buaya ni ada lebih 200 spesis di dunia dan hanya satu spesis sahaja yang boleh diminum untuk kesihatan sebagai herba semulajadi untuk mencuci perut,usus dan rawatan-rawatan traditional lain selama berabad-abad dahulu.

Klik link ini untuk lihat spesis lidah buaya di dunia 

Lidah buaya ketika ini banyak digunakan oleh syarikat pengeluar bahan kecantikan untuk digunakan sebagai salah satu bahan semulajadi untuk kesihatan kulit muka,badan dan kepala. Lidah buaya juga banyak dikaji oleh university dan pusat kajian sains di lebih beratus buah negara. Di Amerika sahaja telah ditubuhkan badan aloevera sains untuk mengesahkan tahap semulajadi dan selamat untuk digunakan oleh mana-masa kilang,syarikat atau negara sebagai bahan minuman kesihatan dan kecantikan.


Kita ketika ini terdedah kepada banyak faktor yang menyebabkan makanan yang kita ambil mengandungi toksin dan bahan kimia yang boleh menyebabkan tubuh bahan hilang kekebalan dan daya tahan penyakit disebabkan organ dalaman kita telah tercemar oleh toksin dan kimia yang berlebihan yang berada disekeliling kita. Sebagai contoh kita kerap minum dan makan sebelah je dengan jalanraya yang sememangnya toksin dan kimia dari bahan bakar kenderan mencemarkan makanan dan minuman kita....betul tak??


Kita sehari-hari makan dan minum dari sumber bahan tercemar daripada racun dan bahan kimia yang digunakan untuk bercucuk tanam dan air yang mengandungi bahan tercemar dan mengandungi klorin yang semestinya memburukan ketahanan badan kita ...sebagai contoh jika paip air yang sudah lebih 20tahun boleh tersumbat apatah lagi perut dan usus kita..ye tak?? Kita tidak dapat melarikan diri daripada bahan tercemar atau bahan kimia yang digunakan dalam banyak industri makanan dan minuman sebab kita tiada pilihan lain.

Orang-orang dahulu mereka makan pucuk paku,pucuk ubi daun pucuk manis yang jika kita lihat semua tumbuhan ni tidak diracun dan di baja kerana tumbuhan ini tumbuh liar secara semulajadi jadi orang-orang dahulu mereka masih kuat dan bertenaga walaupun umur mereka sudah lanjut, tapi kita sekarang baru 30an dah kena gaut, kencing manis dan sebagainya lebih kesian lagi jika kena strok atau skit jantung...


Kita ketika ini jika berumur menjangkau 35 tahun keatas sudah mula bercerita tentang bebagai penyakit baik yang sedang kita hadapi mahupun keluarga,kawan-kawan, sedara-mara mahupun orang lain seperti jiran atau mungkin kita tak kenal juga. Jika kita melihat daripada carta diatas jualan produk kesihatan,perubatan dan berbagai lagi produk jualannya mencecah berbilion dollar seluruh dunia. 

Mereka semua inginkan sihat tapi adakah produk yang kita dan mereka ambil sesuai atau bagus untuk tubuh badan mereka? jawapanya sesuai tetapi ada antara mereka yang sedah sekian lama makan dan minum produk suplement masih tidak ada perubahan yang bagus betulkan? kenapa ya?

Jawapanya kerana perut dan usus kita tidah dapat menyerap semua nutri dan vitamin yang kita ambil ini disebabkan oleh usus dan perut kita terdapat kotoran dan mendapan yang tidak bersih maka usus tidak dapat menyerap dengan sempurna dalam kajian perubatan punca banyak penyakit dalalah daripada perut dan usus. Terdapat banyak mendapan menyebabkan 80% nutrisi dan vitamin dibuang oleh sistem perkumuhan kerana hanya 20% sahaja yang dapat diserap disebabkan usus yang demikian...jadi perlunya kita mencuci dan membersihkan usus agar sihat selalu .....makan dah berpuluh tahun tapi usus tidak dicuci lama ....proses mencuci ini juga disebut sebagai detox

perlukan maklumat lanjut leh wasap.my/60192830717 Man

kita sambung lagi mnggu depan ya BAB2 plak

Share:

MASAALAH JERAGAT DAN KULIT MUKA DENGAN ALOE VERA


Ini adalah produk formula yang luar biasa dan eksklusif ianya direka khusus untuk mencerahkan kulit dan tona kulit sambil membantu mengurangkan bintik gelap. Produk ini dipanggil Forever Epiblanc. 100% stabil Aloe Vera adalah asas yang sangat baik termasuk juga tumbuhan semulajadi seperti Arbutin (Bearberry), Rumex Occidentalis dan Vitamin E semulajadi bagi menghasilkan produk yang luar biasa ini. 


 Testimonie di seluruh dunia

Untuk lebih memahami produk ini dan bagaimana ia dapat memberi manfaat kepada kulit anda bagi menghilangkan bintik-bintik gelap (titik) yang tidak diingini pada wajah dan bahagian kulit anda yang lain boleh wasap.my/60192830717 atau wasap.my/60126448260

Forever Epiblanc® adalah sangat berkesan apabila digunakan secara terus kepada kecacatan atau bintik gelap pada kulit. Penggunaan Aloe Sunscreen Forever Living, dalam kombinasi dengan Forever Epiblanc, disyorkan pada siang hari.


Terdapat begitu banyak testimonie yang berjaya menghilangkan jeragat atau bintik hitam di muka mereka ianya terdapat di seluruh dunia. Forever telah memasuki pasaran 160 buah negara dan semenjak 1978 sehingga kini berjuta-juta orang seluruh dunia menggunakan produk Forever

Produk yang begitu tinggi kualitinya kerana itu produk ini diterima masuk diserata dunia, produk yang anda boleh percayai ketulean aloe vera yang terdapat hampir kesemua produk.



  1. Kurangkan penampilan bintik gelap (titik) pada kulit anda
  2. Perlahan-lahan menghalang tona kulit
  3. Mencerahkan kulit
  4. Forever Epiblianc
Jom terus bertukar kepad produk yang diterima seluruh dunia dengan harga yang mampu anda miliki dan sehebat produk-produk yang lebih maha daripadanya. klik wasap.my/60192830717 untuk maklumat lebih jelas

Share:

SUPLEMENT ADAKAH KEPERLUAN ATAU PEMBAZIRAN

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Selamat pagi dan selamat datang ke blog coretan pagi yang bahagia dan mulia ini semoga semua pembaca mendapat rahmat dan keberkatan kini dan selamanya

Ramai orang bertanya adakah ianya keperluan sehinggakan begitu banyak syarikat yang menawarkan berbagai produk makanan tambahan dan vitamin kepada orang ramai dan pengeluarnya semakin bertambah dan semakin mendapat permintaan yang begitu tinggi. Rata-rata ramai orang hanya makan tanpa memperdulikan khasiat dan kebaikan produk tersebut dan hanya bergantung kepada penjelasan para penjual samada di farmasi mahupun pengedar-pengedar mungkin sekadar menjaga hati kawan-kawan atau menjaga hubungan


TAHUKAH ANDA? Jumlah pesakit dan penyakit semakin bertambah setiap tahun di Malaysia dan puncanya adalah daripada pemakanan yang tidak sihat dan tanpa menilai dan mendapatkan maklumat baik dan buruk makanan tersebut, makanan adalah bahan yang setiap hari kita ambil seperti sayur-sayuran,buah-buah,ikan,ayam dan sebagainya yang tidak kira tua atau muda bukan setakat itu kita juga makan dan minum makanan yang tinggi kadar gula. Tidakah kita sedar kita adalah termasuk dalam satistik seperti dalam banyak laporan perubatan dan satistik negara dan dunia 
.

Laporan daripada http://www.astroawani.com/berita-malaysia/malaysia-punyai-pesakit-diabetes-keempat-tertinggi-di-asia-122331

"Pada 2006, 1.9 juta orang dewasa daripada 26.3 juta rakyat Malaysia didapati menghidap penyakit ini dan pada 2011 angka itu meningkat kepada tiga juta daripada 28.3 juta penduduk dan meningkat 500,000 lagi dalam 2015 sementara jumlah rakyat negara ini meningkat kepada 30.3 juta pada tahun yang sama".

Laporan Utusan Melayu (M) Bhd
Pada 2006, 11.6 peratus penduduk negara ini menghidap diabetes. Terdapat peningkatan sebanyak 3.6 peratus pada 2011 menjadikan peratusan pesakit diabetes 15.2 peratus dan seterusnya meningkat kepada 17.5 peratus pada 2015.

Peratusan ini sangat tinggi berbanding dengan beberapa negara lain di Asia Timur. Sebagai contoh, walaupun China mempunyai 96 juta pesakit tetapi meliputi hanya 9.2 peratus daripada penduduknya.Begitu juga India, mempunyai 66 juta pesakit, iaitu 8.6 peratus daripada jumlah penduduknya.
Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/gaya-hidup/kesihatan/beban-penyakit-diabetes-1.208881#ixzz4psVYWOjQ

 Data di atas menjadikan seramai 3.5 juta penduduk dewasa di Malaysia menghidap diabetes dan daripada jumlah tersebut, separuh (9.2 peratus) tidak mengetahui bahawa mereka menghidapi penyakit tersebut. Tubuh badan kita tidak dapat menampung keperluan vitamin,nutrisi,mineral dan zat yang di perlukan oleh badan untuk bekerja dengan lebih effisen kerana umur semakin meningkat dan pertahanan badan semakin menurun kerana keperluan zat tidak dapat diserap dengan baik orang organ tubuh badan kita

.

Kehadiran sumber makanan tambahan adalah penyelesaian yang terbaik untuk mendapatkan semula bahan-bahan keperluan tubuh badan dan organ kita disamping sentiasa mengigati pencipta kita dan alam kematian yang tiada siapa pun tahu bila ianya datang.

Menjaga kesihatan terdapat banyak cara dan antaranya amalkan pemakanan yang sihat dan dapatkan supliment kera banyak zat dan vitamin tidak lagi terdapat pada makanan yang biasa kita ambil disebabkan terlalu banyaknya pencemaran di merata--rata tempat seperti semburan racun perosak,baja kimia,suntikan hormon pada haiwan dan berbagai-bagai lagi.

Produk makanan tambahan diproses dan dibuat mengikut piawaian antarabangsa dan pasti melalui berbagai ujian pemakanan dan ujian kimia. Produk yang menembusi banyak pasaran dunia adalah produk yang dipercayai tidak mengandungi bahan-bahan terlarang yang memudaratkan tubuh badan.

Berapakah keperluan kalori anda? berapakah keperluan gula dalam badan? barapa banyak vitamin C diperlukan badan untuk imunisasi. Ramai yagn tidak memperdulikan fakta-fakta tersebut yang penting hanya makan asal sedap dan kenyang, tetapi apabila penyakit datang bertandang baru tersedar perkara yang berlalu yang tinggal hanya iktiar, doa dan tawakal kepada Allah semoga dengan kuasa Allah yang maha pencipta dapat membantu menyembuhkan. SOALANYA adakah Allah akan membantu sedangkan kita tidak menjaga amanat yang telah di beri iaitu tubuh badan 

adakah kita ikhlas setelah kita merosakannya

maklumat lanjut wasap.my/60192830717

 

Share:

APA ITU FOREVER ULTRALITE - KHASIAT DARIPADA SOYA

Forever Lite Ultra dengan tambahan Aminotein. 
Kini dengan sedikit karbohidrat dan kandungan protein yang lebih tinggi, Forever Lite Ultra dengan Aminotein masih mengandungi 100% daripada Pengambilan Harian yang Disyorkan (RDI) untuk vitamin dan mineral dan boleh didapati dengan perisa Vanila baru lazat dan perisa coklat.

Kajian penyelidikan klinikal telah menunjukkan bahawa mengambil 25g protein soya sehari, adalah sebagai sebahagian daripada diet untuk lemak tepu dan kolesterol dan ini dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.



Dengan 2 shake yang dibuat menggunakan Forever Lite Ultra dengan Aminotein memberikan 34 gram protein soya dan protein soya sangat sesuai untuk mengekalkan prestasi senaman kerana ia sangat kaya dengan protein, dan ia sangat berkesan untuk membina otot.

Forever Lite Ultra dengan Aminotein juga merupakan sebahagian daripada program pengurusan berat badan daripada FOREVR. Ianya menyediakan anda nutrisi yang anda perlukan semasa anda berada dalam program pengurusan berat badan yang berkesan dan berterusan daripada kami !

Manfaat dan beberapa kelebihan yang unik dengan menggunakan produk soya.
  • Untuk gaya hidup anda dengan rendah karbohidrat
  • Sememangnya berperisa tanpa perisa tiruan
  • Sesuai untuk pengurusan berat badan
  • Menyokong otot yang sihat, jantung dan hati
  • Menggalakkan tenaga & stamina yang berkekalan
  • Agent penghadaman & penyerapan asid amino
  • Dua shake menyediakan 100% RDI banyak vitamin dan mineral.


Penggunaan yang Disyorkan
  1. Untuk mengurangkan berat badan - menggantikan 2 waktu makan dengan 2 hidangan
  2. Untuk mendapatkan berat badan - menambah 2 hidangan untuk makan
  3. Untuk mengekalkan berat badan - menggantikan 1 makan dengan 1 hidangan

UNTUK MAKLUMAT TAMBAHAN DAN TESTIMONI PRODUK BOLEH BERHUBUNG TERUS DENGAN KAMI klik www.wasap.my/60192830717 UNTUK ATURKAN PERTEMUAN DAN MEMBERI PENERANGAN KEPADA ANDA BAGAIMANA DAN KENAPA FOREVER
Share:

LIDAH BUAYA DAN KEBAIKAN MEMINUMNYA

Aloe vera atau lidah buaya adalah pokok yang berair (bermaksud daun memegang air yang banyak). Daunnya boleh membesar sehingga 4 kaki ting...

LEMBAH KELANG 60192830717

Visitors

Dikuasakan oleh Blogger.

Google+ Followers

POPULAR SEARCH