aloevera,cantik,kulit,penyakit,kencing,manis,strok,batu,karang,peluang,percuma,free,konsultant,jutawan,dunia,seluruh,malaysia,pengedar,online,facebook,senyap,usus,kronik,160 negara

  • FOREVER LIVING-ALOEVERA OF AMERICA

    Forever Living kumpulan syarikat terdapat syarikat Aloevera of America dan Forever Nutraceutical kilang memproses lidah buaya kepada minuman supliment dan kilang memproses bahan-bahan nutri dan vitamin

  • LADANG ALOEVERA FOREVER LIVING

    Aloevera of America group syarikat Forver Living memiliki ladang terbesar dunia dan memperosesnya sendiri untuk keseluruh 150 negara dunia.

  • IBU PEJABAT FOREVER LIVING INC

    Ibu pejabat di Scottdale, Arizona dan beberapa buah bangunan ibu pejabat Forever Global di serata dunia.Forever memiliki bangunan diseluruh dunia yang dimiliki sendiri di-150 negara seluruh dunia dan semakin berkembang maju

  • ANDA MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN

    Dengan program Clean-9, FIT-15 dan beberapa program pegurusan berat bandan bersama-sama Forever Living pastinya anda dan rakan-rakan ingin memulakan hari baru bersama pendapatan tambahan yang sangat berbaloi-baloi hubungi 0192830717

  • MILIKI PERCUTIAN MEWAH TARAF 5 BINTANG

    Setiap tahun Forever memperkenalkan percutian mewah diserata benua bersama-sama rakan niaga kami di seluruh negara bertemu dan berbincang tentang kehebatna bisness Forever sebab anda adalah Forever Busines Owner

HUBUNGI WA&CALL 0192830717

Amalan yang merosakkan buah pinggang anda.

Banyak cabaran yang perlu dihadapi bila kedua-dua buah pinggang sudah tidak berfungsi paling besar adalah untuk sara kos kewangan yang amat tinggi. Rawatan hemodialisis bagi menggantikan kerja buah pinggang  yang dah gagal berfungsi dengan baik. Semasa buah pinggang sihat semua kerja menapis kekotoran darah boleh dilakukan, bila buah pinggang dah rosak, anda masih boleh hidup dengan bantuan mesin. Itulah kelebihan teknologi sekarang.



Kos rawatan hemodialisis tinggi
Tapi nak guna mesin tu bukannya percuma kena keluarkan duit. Kalau kaya sangat boleh beli mesin hemodialisis pasang kat rumah. Tapi tak berapa ada duit terpaksa pergi klinik atau pusat rawatan yang ada sediakan mesin hemodialisis tu.

Seminggu kena pergi lebih dari sekali, sebulan dah jadi berapa kali dan darab semua kos itu dengan RM250 !, boleh mencecah lebih kurang RM6 ribu sebulan.

Buah pinggang ini merupakan organ yang amat baik. Selagi boleh buat kerja walaupun pada tahap yang tidak maksimum, ia tetap akan buat kerja dengan baik. Hanya bila dah terus rosak dan punah barulah pesakit akan sedar.

Jika sebelah dah rosak, kita masih sukar nak kenalpasti lagi. Sebab buah pinggang ada dua. Bila satu rosak, yang satu lagi boleh buat kerja. Dan kita masih tak sedar juga jika tidak pergi buat ujian di hospital.Bila dah sakit baru nak cari ubat. Aktiviti pencegahan amat jarang difikirkan.

Kalau tahu kenapa, maka bolehlah kita cuba elak supaya jangka hayat buah pinggang boleh bertahan selama mungkin sampai mati.

Berikut maklumat yang saya dapat dan perlu dielak supaya buah pinggang tak rosak:

Kurang minum air - Elakkan perangai tak suka minum air supaya anda tidak kering. Buah pinggang yang kerap alami masalah kekeringan akan lama-kelamaan rosak dan tidak cekap. Jadi banyakkan minum air.

Minum air manis dan bersoda - Bila dah tahu kena banyak minum air, perlu pula pilih air yang betul. Pastikan air suam atau air kosong jadi pilihan utama. Elakkan minuman air manis bersoda dan air yang ada additif. Ini hanya akan rosakkan buah pinggang.

Merokok - Merokok dan lain-lain aktiviti semumpamanya didapati boleh rosakkan buah pinggang. Kalau dah kaki rokok, kurangkan ke tahap yang minimum. kalau mampu berhenti terus saja lagi bagus.

Jadi doktor sendiri dalam hal ubat - Ramai yang sakit terus pergi farmasi beli ubat yang terjual kat kaunter. Cuba elakkan jadi doktor sendiri sebegitu. Kalau tak perlu tak payah beli ubat sendiri. Pergi jumpa doktor dan dapatkan nasihat dari mereka yang berkelayakan. Ubat seperti aspirin, acetaminophen dan ibuprofen di dapati menyumbangkan pada kerosakkan buah pinggang.

Bersukan keterlaluan - Bersukan memang baik jika diamalkan secara sederhana. Tapi kalau dah kemarok berlebihan macam athele antarabangsa, tanpa ada pemantauan pakar perubatan, boleh sumbang kepada masalah buah pinggang.

Kurang tidur - Ini juga boleh berikan kesan pada buah pinggang. Kurang tidur dari 6 jam sehari adalah tidak baik. Dan tidur lebih dari 10 jam sehari juga tidak baik untuk buah pinggang. Jadi kawal waktu tidur secukup rasa sahaja.

Banyak makan protein - Mungkin anda ingat kurang karbohidrat dan lebih kan protein itu baik untuk tubuh badan. Tapi kajian mendapati berlebihan pengambilan makanan berprotein tinggi juga sumbang kepada masalah buah pinggang. Formulanya adalah sederhana, itu jalan selamat.

Banyak gula - Macam air soda tadi, minuman terlalu manis juga tidak baik untuk buah pinggang. Bukan minuman saja, malah coklat bergula, gula-gula, apa saja snek yang ada banyak kandungan gula juga beri kesan pada buah pinggang.

Makanan kaya dengan magnesium - Magnesium diperlukan untuk elak berlakunya batu karang. Orang yang kekurangan magnesium mudah dapat batu karang. Ini tak baik untuk buah pinggang. Jadi pastikan anda masukkan menu makanan yang ada magnesium dalam diet. Antaranya adalah seperti bayam, biji koko, almond, kuaci biji labu dan kacang bendi.

Rawatan alternatif dengan nutrisi dan pemakanan yang sihat


Cadangan kepada supliment daripada produk Forever Living
1- Aloevera gel
2- Articsea
3- Bee Propolis
4- Aloe berry Nectar

Share:

5 sahabat Rasullullah yang kaya-ray di zamanya bersama islam

Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

لاَ بَأْسَ بِالْغِنَى لِمَنِ اتَّقَى وَالصِّحَّةُ لِمَنِ اتَّقَى خَيْرٌ مِنَ الْغِنَى وَطِيبُ النَّفْسِ مِنَ النِّعَمِ


“Tidak apa-apa dengan kaya bagi orang yang bertakwa. Dan sehat bagi orang yang bertakwa itu lebih baik dari kaya. Dan bahagia itu bagian dari kenikmatan.” (HR. Ibnu Majah no. 2141 dan Ahmad 4/69. Syaikh Al Albani mengatakan bahwa hadits ini shahih)


Sahabat Nabi yang Kaya #1: Abdurrahman bin ‘Auf
Abdurrahman bin ‘Auf adalah sahabat Nabi yang terkenal sebagai pebisnis. Ia sahabat yang didoakan oleh beliau agar mendapatkan kerberkahan dari hartanya.
Ia memiliki empat orang istri. Ketika ia meninggal setiap isteri-isterinya mendapatkan warisan sebanyak 100,000 Dinar.
Jumlah kekayaan Abdurrahman bin ‘Auf saat meninggalnya sebanyak 3,200,000 Dinar. 

Sahabat Nabi yang Kaya #2: Zubair bin Awwam
Zubair adalah salah satu sahabat Nabi yang termasuk Assabiqunal Awwalun. Ia memiliki keahlian berperang sambil menunggang kuda. Kebanyakan hartanya adalah tanah dan rumah.

Zubair memiliki padang belantara, 11 rumah besar di Madinah, 2 di Basrah, dan 1 di Kuffah dan Mesir.

Sebelum meninggal ia berwasiat agar 1/3 hartanya dibagikan kepada cucu-cucunya, lalu 2/3 diberikan kepada ahli warisnya.

Saat meninggal, harta waris dan wasiatnya antara lain:

Harta waris : 38,400.000 Dirham
Harta wasiat : 19,200.000 Dirham
Jumlah : 57,600.000 Dirham

Sahabat Nabi yang Kaya #3: Utsman bin Affan
Utman bin Affan adalah sahabat Nabi yang tergolong paling kaya. Dia memiliki kekayaan berupa dinar, dirham, dan 1.000 ekor unta. Jika kita perinci kekayaannya maka berjumlah:

Uang Dirham : 30 juta Dirham
Uang Dinar : 150.000 Dinar
Sedekah : 200.000 Dinar
Unta : 1.000 ekor

Sahabat Nabi yang Kaya #4: Thalhah bin ‘Ubaydillah
Thalhah bin ‘Ubaydillah adalalah sahabat Nabi dari kaum Quraisy. Beliau termasuk delapan orang yang pertama kali masuk Islam. Kekayaan yang dimiliki Thalhah adalah:

Uang Dirham : 2.200.000 Dirham
Uang Dinar : 200.000 Dinar
Sedekah : 300.000 Dirham

Sahabat Nabi yang Kaya #5: Sa’d bin Abi Waqqash
Sa’d bin Abi Waqqash dikenal di kalangan sahabat sebagai orang yang sangat pemberani dalam peperangan. Tatkala wafat, ia meninggalkan harta waris sebesar 250.000 Dirham

Itulah lima sahabat Nabi yang memiliki harta melimpah. Selain itu, mereka juga dikenal sebagai sahabat-sahabat yang dermawan, rajin ibadah, dan rendah hati.

***
Para sahabat Nabi itu juga sering mengamalkan Shalat Dhuha. Sebagaimana kita tahu, Shalat Dhuha adalah ibadah yang dapat memperlancar rezeki dan memberikan keberkahan pada harta benda kita.

Mengistiqomahkan Shalat Dhuha setiap hari , insya Allah rezeki kita akan dilancarkan oleh Allah.

Harta yang tidak digunakan di jalan kebaikan dan melupakan kewajiban, harta seperti ini bisa jadi hilang barokah dan kebaikan di dalamnya. Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
أنفقي أَوِ انْفَحِي ، أَوْ انْضَحِي ، وَلاَ تُحصي فَيُحْصِي اللهُ عَلَيْكِ ، وَلاَ تُوعي فَيُوعي اللهُ عَلَيْكِ

Infaqkanlah hartamu. Janganlah engkau menghitung-hitungnya (menyimpan tanpa mau mensedekahkan). Jika tidak, maka Allah akan menghilangkan barokah rizki tersebut. Janganlah menghalangi anugerah Allah untukmu. Jika tidak, maka Allah akan menahan anugerah dan kemurahan untukmu.” (HR. Bukhari no. 1433 dan Muslim no. 1029, 88)

Share:

Sesi penerangan dan demo produk kepada pengunjung dan rakan-rakan bisnes


Memerlukan khidmat kami untuk sesi penerangan dan khasiat produk kepada anda atau rakan-rakan anda sila berhubung dengan kakchah atau abg man untuk temujanji di tempat anda. kami sedia memberi penerangan dan demo beberapa produk kepada anda untuk sesi pengenalan produk kepada umum. Anda akan lebih faham dan kenal produk kami juga memberi sesi penerangan bisnes perniagaan ni berlaku dan bagaimana bermula


Sesi pencerahan dan pembelajaran juga akan dilakukan seperti latihan memindahkan ilmu kepada mereka-mereka yang berminat untuk menjalankan perniagaan ini secara sambila atau sepenuh masa. Latihan produk anakn dijalankan terus kepada mereka yang bersungguh dan sesi siaran langsung menerusi facebook dan lain-lain media diberi kepada mereka-mereka yang ingin menjalankan bisnes ini. Anda juga di ajar menggunakan bahan-bahan yang telah pun di sediakan melalui fb scret group wasap dan lain-lain.

untuk maklumat lanjut klik wasap.my/60192830717 atau wasap.my/60126448260

Share:

RAKAN PENGEDARA ANDA KAKCHAH BERSAMA DI BAZAR JUALAN

As salam semua pembaca sekalian selamat malam dan moga esok dan hari-hari berikutnya dipermudahkan urusan rezeki kita semua.

Kakchah jalankan bisnes ni sambil-sambil pun ada juga pergi buka gerai jualan di beberapa event seperti mesyuarat koperasi ke....jadi untuk tidak berharap dariapda jualan dari online kami masih lagi beroperasi seperti ini.



Sambil-sambil mencari rakan baru dapat juga menjalinkan persahabatan antara pengunjung rakan-rakan bisnes lain yang turut sama berada di kawasan tersebut. Pengalaman baru yang menjadi guru terbaik secara tidak langsung melatih kita untuk lebih berani berhadapan dengan orang yang kita tak biasa. 



Anda sebagai rakan usahawan kami berhasrat melebarkan lagi rangkaian ke merata-rata tempat dan kawasan maka ini lah peluang untuk kita perkenalkan produk kepada semua orang di luar sana. Kakchah sedia memberi tujuk ajara dan bersama anda dalam mana-mana lokasi untuk buka gerai jualan produk Forever Living.


Kakchah bisnes Forever Living bersama-sama anda dan kita memerlukan antara satu sama lain untuk terus berkembang hingga ke peringkat yang lebih baik lantas memberi ruang untuk kita terus berjaya. 

Untuk bersama dalam kumpulan kakchah dan kami bimbing anda bersama untuk ke pentas dunia klik http://wasap.my/60126448260 kakchah atau abg man http://wasap.my60192830717

Pengedar Forever Living bermula dengan rm90 atau rm1,550.00 percuma produk 




Share:

KEMBALIKAN TAHAP KELAKIAN ANDA KEPADA YANG LEBIH BAIK DENGAN

Penyelidikan terbaru dari buah delima adalah sebagai cara untuk meningkatkan prestasi malam anda.University of California mengatakan bahawa dengan satu gelas menyembuhkan kanser khasiat yang membantu menguruskan disfungsi ereksi, dengan 47% daripada peningkatan pelaporan yang diuji dengan fungsi seksual mereka.



Kesan positif telah dikaitkan dengan kandungan anti-oksidan yang tinggi di delima bagi menghalang molekul radikal bebas daripada mengganggu peredaran molekul yang betul ke alat kelamin anda, sementara Universiti Israel juga mengaitkan khasiata makanan super dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. Oleh itu, perasaan anda akan dapat diatasi dan ketegangan peribadi anda yang baru di bilik tidur.

Testosteron adalah hormon "manly" yang mengawal rambut wajah anda, suara yang mendalam, pertumbuhan otot, dan juga pemacu seks anda. Tahap testosteron yang rendah boleh menjadi masalah kesihatan yang serius yang menyebabkan tenaga menurun, kemurungan, libido berkurangan, peningkatan berat badan, kehilangan otot, kabut otak, dan banyak lagi. Wanita juga memerlukan testosteron untuk pemacu seks dan peraturan tahap estrogen.

Kajian daripada delima menunjukkan ia dapat menghalang pengeluaran estrogen. Institut Penyelidikan Beckman di California melaporkan bahawa delima kaya dengan ellagittanin (ET). ETs ditukar menjadi sebatian yang digunakan untuk menghentikan androgen anda daripada menjadi estrogens. Pada asasnya, ET membantu mengurangkan pengeluaran estrogen.

Satu kajian di Queen Margaret University di Edinburgh, Scotland mendapati bahawa peserta yang diberi satu jus buah delima setiap hari selama dua minggu mempunyai peningkatan purata 24% dalam testosteron. Mereka juga melihat hasil lanjut dikaitkan dengan peningkatan testosteron, hormon seimbang, dan suasana yang dikawal selia:

  1. Menurunkan tekanan darah
  2. Penurunan tahap tekanan
  3. Meningkatkan emosi positif, terutamanya keyakinan diri
  4. Mood meningkat
  5. Menurun perasaan malu, ketakutan, dan kesedihan
Dapatkan produk yang diproses secara semulajadi dan mendapa pengiktirafan seluruh dunia di Forvever Living bersama kakchah dengan diskaun dari 15% hingga ke 48%


Maklumat lanjut klik wasap.my/60192830717 Abg Man atau wasap.my/60126448260 kakchah

Sumber maklumat dari

Share:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amalan yang merosakkan buah pinggang anda.

Banyak cabaran yang perlu dihadapi bila kedua-dua buah pinggang sudah tidak berfungsi paling besar adalah untuk sara kos kewangan yang amat...

LEMBAH KELANG KLIK 60192830717

Visitors

Dikuasakan oleh Blogger.

Label

abgman adakah agent akta al-quran aloe vera aloevera aloevera gel alor setar ampang anti-oksidan anugerah Articsea asia asid ascorbic autralia bahasa bawang putih beli beli online berat badan berkah BERMASALAH berniaga bisnes bisness bonus bos brunei buah pingggang buat duit cbm cepat chairman bonus chek cheras clean9 daftar ahli DELIMA demo desa desmond kong detox diabetes doa dan kejayaan download dunia duta eagle manager epal event 2012 FIT florida forever forever living foreverliving free gerai gigi gold cost gombak gout grace gula hadis halal haram hawaii global rally 2013 hayat hidup his/her hukum hulu kelang indonesia industri infak international islam jaya jeragat JERAWAT jom kurus jual jualan langsung jutawan kakchah kaki kaya kayu manis keahlian kebaikan kebas kecing manis kedah kejayaan kenapa kenapa mlm kencing manis keperluan keputihan keuntungan kg khasiat KKM kolesterol komisyen komunikasi komunikasi efektif kuala lumpur kulit lelaki lidah buaya living london luka LULUS lutut madu madu lebah malaysia masa masalah jerawat MEMBANTU membeli members menarik mencuci meniaga MERAWAT KULIT mesti minyak mlm motivasi mudah networking nutrisi obesiti online online as organik pack pandan part part time patent patuh pegurusan badan pemasran penawar pencegahan pendapatan pengedar pengedaran pengiktirafan pengurusan penjagaan kulit penyakit penyakit strok penyembuh perakuan percuma perlis perlu perlukah permudah perniagaan pomesteen produk produk kecantikan program prospek protin radang rakan rali dunia rawatan rezeki sahabat sakit sakit tua sakit urat sampingan sapphire satistik sejarah selangor sembelit semulajadi senang senjata seumur siapakah simple singapura soya strok suplemet supliment SURGA DAN PAHALA ORANG BERSEDEKAH DAN INFAK KE JALAN ALLAH syarak syariah syarikat tambahan tanda tangan teknologi terbaik TESTIMONIAL TESTIMONIE time tips tips dan trik trip tubuh ubat ulser untung usahawan usus vitamin c wanita worldwide zaitun zakat

Google+ Followers

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Pengikut